-
GÜN
-
SAAT
-
DAKİKA
-
SANİYE
22 - 23 Temmuz Altın Gün için Hemen Randevu Al!
+90 (552) 921 82 78

Hacamat Öncesi ve Sonrası

·

Hacamat, binlerce yıllık bir geçmişe sahip olan geleneksel bir tedavi yöntemidir ve birçok insan için sağlık sorunlarını hafifletmek veya iyileştirmek amacıyla kullanılmaktadır. Ancak, her tıbbi işlemde olduğu gibi Hacamat tedavisi öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır. Bu yazıda, Hacamat öncesinde ve sonrasında sağlık ve güvenlik için dikkat edilmesi gerekenler konusunu ele alacağız.

Hacamat Öncesi Hazırlık

Hacamat tedavisi yaptırmadan önce lisanslı ve deneyimli bir Hacamat terapisti seçmek çok önemlidir. Sertifikalı uzmanlar, işlemi doğru ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmeleri için eğitilmişlerdir.

Hacamat seansından önce 2 ila 3 saat yemek yemeyin. Herhangi bir yiyecek veya içecek almayın. Ne aç ne tok olmalısınız.

Prosedür tamamlanana kadar. İşlemden 24 saat önce sağlıklı doyurucu yemekler yemelisiniz.

Seanstan önce ılık duş kan dolaşımını uyarmaya ve kan stazı salınımını teşvik etmeye yardımcı olacaktır. Ayrıca işlemden sonra 24 saat duş alınmamalı.

Kan sulandırıcı bir madde kullanıyorsanız bunu mutlaka terapiste bildirin.

Hacamat terapisinden önce ilişkiden veya yorucu aktivitelerden kaçının.

Tüm tıbbi bilgileri, tüm tıbbi raporları, hangi ilacın alındığını getirin ve her zamanki gibi seanstan önce reçete edilen tüm ilaçlarınızı alın.

Vücudu sıkan giysilerden kaçının, gevşek veya rahat kıyafetler giyin. Tedavi sırasında rahat hareket edebileceğiniz giysiler tercih edilmelidir. İşlem sırasında giyilen kıyafetler kolayca açılabilir olmalıdır.

Tedavi öncesinde bol su tüketmek, kanın daha kolay akmasına yardımcı olabilmekle beraber işlem sonrası olası reaksiyonları hafifletebilmektedir.

Hacamat Sonrası Tedavi ve Bakım

Seanstan hemen sonra terapistinizin önerdiği özel kürü için ve katı yemeklerle birlikte bol miktarda sıvı alın.

Önümüzdeki birkaç gün içinde ekstra aç hissedebilirsiniz. Bu yüzden mümkün olduğunca veya ihtiyaç duyduğunuz kadar yiyin.

Bol su ve bitki çayı ile dengeli, sağlıklı ve sağlıklı bir diyet yiyin. İşlem sonrası bol suiçmeye devam etmek, vücuttaki toksinlerin daha etkili bir şekilde atılmasına yardımcı olabilmektedir.

Tedavinizden sonra mümkünse 24 saat değilse 3 saat boyunca kırmızı et, Omega24 bakımından zengin gıdalar ve ağır süt ürünleri tüketmekten uzak durmaya çalışın.

Duş almayın ve önümüzdeki 24 saat içinde kendinizi aşırı soğuk veya sıcağa maruz bırakmayın.

Hacamattan sonraki 24 saat içinde cinsel ilişkiden kaçının.

Hacamat sonrasında dinlenmek ve vücuda yeterince zaman tanımak önemlidir. Hacamat işlemi bazı kişilerde hafif bir yorgunluk hissi yaratabilmektedir.

En iyi sonuçlar için, 15 ila 20 dakika kadar yürüyüş yapmalı. Baş dönmesi veya hafif başlı hissediyorsanız, uzanın ve bacaklarınızı kaldırın. Kendinizi daha iyi hissediyorsanız 15 dakika sonra yavaşça ayağa kalkın.

Hacamat sonrası uyumamak, aktif olmak gereklidir. En az 4 saat boyunca aktif kalmak, dolaşımın hızlanmasını ve kanın normal şekilde akmasını sağlar.

Bedeniniz şimdi fiziksel, zihinsel, duygusal ve ruhsal durumunuzdaki büyük
değişikliklerle uğraşıyor ve bunlara uyum sağlıyor olacak. DAHA IYI HISSETMEDEN ÖNCE DAHA KÖTÜ HISSEDEBİLİRSİNİZ. Biraz vakit geçtikten sonra vücut toparlanacaktır. İlk seansta bile vücutta fark edilir/ölçülebilir değişiklikler olur. Hatta düzenli seanslardan sonra kendinizi daha dengeli ve sağlıklı hissedeceksiniz.

Hacamat işlemi sonrasında oluşan kırmızı izler, morarma ve çizik izleri genellikle 3 ila 10 gün içinde kendiliğinden kaybolur. Bu normal bir yan etkidir ve genellikle endişe gerektirmez.

Hacamat Sonrasında Neler Hissedilebilir?

Önümüzdeki birkaç gün boyunca bağırsak ve idrar alışkanlıklarınızda, uyku düzeninizde, duygusal seviyelerinizde, ruh hali dalgalanmalarınızda ve iştahlarınızda değişiklikler fark edebilirsiniz. Cilt kopmaları, yorgunluk, tükenmiş veya düşük enerji hissi, genel halsizlik, aşırı şişkinlik, balgam, mukus, ter, gözyaşı, idrar gibi vücut sıvılarının aşırı salınımı yaşayabilirsiniz. Bunlar endişelenecek bir şey değil. Bunun nedeni, vücudunuzun tedaviden sonra enerjideki büyük bir değişime alışmasıdır.

Hacamat Sonrası Aç Hissetmek?

Önümüzdeki birkaç gün içinde ekstra aç hissedebilirsiniz. Bu yüzden mümkün olduğunca veya ihtiyaç duyduğunuz kadar yiyin.

Hacamat Sonrasında Uyunur mu?

Hacamat sonrası uyumamak, aktif olmak gereklidir. (Yeni yerinden çıkmış canlı ve ölü kan hücreleri pıhtılaşmaya meyillidir. Uyku veya uzun süre hareketsiz kalma, kanın pıhtılaşmasını engelleyebilmekte veya yavaşlatabilmektedir. Kanın yerinde pıhtılaşması ve dolaşımın yavaşlaması riski artabilmektedir. Pıhtılar kupanın üzerinde birikerek kanamanın yeniden başlamasına veya yaranın düzgün bir şekilde iyileşmemesine neden olabilmektedir. Hacamat sonrasında en az 4 saat boyunca aktif kalmak, dolaşımın hızlanmasını ve kanın normal şekilde akmasını sağlar.)

Hacamat Sonrasında Oluşan Morarma Normal midir?

İşlem sonrasında oluşan kırmızı izler, morarma ve çizik izleri genellikle 3 ila 10 gün içinde kendiliğinden kaybolur. Bu normal bir yan etkidir ve genellikle endişe gerektirmez. Eğer bu bölgelerde tahriş meydana gelirse, doğal kantaron yağı uygulayınız. Bu, tahrişi hafifletir ve iyileşme sürecini destekler.

Kupalı alanları kaşımamak dikkat etmek önemlidir. Çünkü çizmek veya kaşıntı yapmak, ciltte tahrişe ve enfeksiyon riskine yol açabilir. Bu nedenle, kupalı bölgeleri korumak ve çizikten kaçınmak önemlidir.

Hacamat Sonrasında Neler Yapılmaz?

En az 4 saat boyunca uyumamak gerekir. Hacamat sonrası vücudu fazla zorlamak, işlem bölgesindeki hassasiyeti artırabilmektedir. Ağır egzersizlerden kaçınmalı ve terapistin önerilerine uymalısınız. Hacamat işlemi sonrası, işlem yapılan bölgenin temiz ve steril kalması önemlidir. Bu nedenle ellerinizi veya herhangi bir yabancı maddeyi işlem bölgesine temas ettirmemeye özen göstermelisiniz. İşlemin üzerinden 24 saat geçmeden hayvansal gıdaları tüketmemeniz yapılan uygulamayı daha verimli hâle getirir.

Hacamat Sonrasında Yürümek İyi Gelir mi?

Yürümek, hacamat sonrası genellikle vücutta oluşan dolaşımın hareketlenmesi ve kan akışının teşvik edilmesi amacıyla önerilen bir uygulamadır. Hacamat sonrası yürümek, kan akışını hızlandırarak vücudu rahatlatmaya, toksinlerin atılmasına ve iyileşme sürecini desteklemeye yardımcı olur. Ayrıca yürümek, vücutta oluşabilecek olası baş dönmesi veya hafiflik hissini azaltmaktadır.

Hacamat Yarasına Ne Sürülür?

Tıbbi olarak; Redekain pomad, Anestol krem, Madecassol krem.
Doğal olarak; Kantoron yağı, Papatya yağı, Bebek yağı, Zeytinyağı, Lavanta yağı ve 10 çeşit zengin aromatik yağ uygulanabilmektedir.

hacamat sonrası

Tıbbi hacamat tedavisi öncesi ve sonrası dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan bahsettik. Hacamat hakkında daha kapsamlı bilgi almak isterseniz HACAMAT sayfamıza göz atabilirsiniz.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

BLOG YAZILARI

Önerilen konular

popüler etiketler

Henüz burada görüntülenecek bir içerik yok.