-
GÜN
-
SAAT
-
DAKİKA
-
SANİYE
22 - 23 Temmuz Altın Gün için Hemen Randevu Al!
+90 (552) 921 82 78

Hemoroid (Basur) İçin Hacamat ve Sülük

·

Basur (Hemoroid) nedir?

Hemoroid (basur) yaygın olarak görülen bir tıbbi durumdur. Rektumun son kısmındaki veya anüs çevresindeki damarların genişlemesi veya şişmesi sonucu oluşur. Genellikle anüs içinde veya çevresinde ağrı, kaşıntı, kanama ve hassasiyet gibi semptomlara neden olur. Hemoroid (basur) için yapılan Tıbbi hacamat ve sülük uygulamaları bu problemi ortadan kaldırmak için doğal bir tedavi yöntemidir.

Hemoroid İçin Hacamat ve Sülük

Hacamat tedavisi hemoroidal kan damarlarına giden sinir yollarına ve kan yollarına göre kupaların hedeflenen bölgeye yerleştirilmesiyle uygulanır. Noktaları arka bacak ve bel kısmındadır. Şikayet olan bölgeye işlem uygulanmamalıdır.

Merkezimiz tedavi planlarına yardımcı olmak için düzenli hafif egzersiz ve iyi beslenme önerir.

Hemoroid Nasıl Düzelir?, Nasıl Geçer?

Negatif basınç oluşturan kupalar aracılığıyla tıbbi hacamat uygulanır, toksinlerin ve durgun kanın alttaki dokulardan, interstisyel sıvıdan ve kılcal yataklardan, biyokimyasal atıkların epidermis ve dermisin yüzeysel kesilerinden çıktığı cilt yüzeyine getirilmesine yardımcı olur.

Hacamat daha iyi bir lokal kan akışına (hiperemi) neden olur, daha iyi bir kan akışı ısı üretir ve ısı, gerginliği veya tıkanıklıkları gidermeye yardımcı olur.

Dış Hemoroidler

Dış hemoroidler, anüs çevresinde bulunan derinin altında oluşan ve ağrı, kaşıntı, şişlik gibi belirtilere yol açan bir diğer hemoroid türüdür. Tromboze Hemoroid: Dış hemoroid, kanla dolup pıhtı oluşturduğunda ortaya çıkan tromboze hemoroid, anal bölgede şiddetli ağrı, iltihaplanma, şişlik ve sert bir yumruya neden olur.

İç Hemoroidler

İç hemoroidler, genellikle fark edilmeyen ve ağrısız olabilen rektumun iç kısmında gelişen bir durumdur. Dışkılama sırasında gerilme veya tahriş sonucu ortaya çıkabilen bu hemoroid türü, parlak kırmızı kanama, çıkıntılı hemoroid ve şiddetli ağrıya neden olur.

Sarkmış Hemoroidler

Anüsünüzün dışına çıkana kadar uzayabilmektedir. Sarkmış bir hemoroid rektumunuzun içine kendi başına geri dönebilir veya yavaşça içeri itebilirsiniz.

Hemoroid Neden Olur?

  1. Sık sık zorlanma ve çaba sarf etme, dışkıyı geçirmekte zorlanmaya yol açar,bu da hemoroidlere neden olur.
  2. Lif açısından zengin bir diyet eksikliği, dışkının yumuşak olmasını engeller, bu da kabızlığa ve hemoroidlere yol açar.
  3. Sürekli oturmak veya ayakta durmak, rektal venlerde baskıyı artırır, bu da hemoroid oluşumuna neden olur.
  4. Aile geçmişinde hemoroid öyküsü olan kişilerde, genetik faktörlerin etkisi olmaktadır.
  5. Gebelik döneminde artan rahim baskısı ve hormonal değişiklikler, hemoroid oluşumunu tetiklemektedir.
  6. Fazla kilolu olmak, rektal venlere ekstra baskı uygulayarak hemoroid riskini artırır.
  7. Yaşlanma süreciyle birlikte, dokuların elastikiyetini kaybetmesi ve venlerin zayıflaması, hemoroid oluşumuna neden olur.
  8. Sık sık ağır kaldırma (zorlanma ve basınç nedeniyle)
  9. Tuvalet ihtiyacı giderilirken uzun süre oturmak hemoroid oluşumuna sebep olur.

*Çok miktarda rektal kanama, baş dönmesi veya baygınlık yaşarsanız acil yardım alın.

Hemoroid İçin Hacamat Yapılır mı?

Kabızlığın temelinde bağırsak tıkanıklığı ve bağırsak tembelliği vardır. Özellikle Hacamat tedavisinde vücudun uygun yerlerine hacamat yapılarak, uygun bölgeler tedavi edilerek bağırsakların çalışması ve dışkının yumuşaması sağlanır. Böylece karın bölgesindeki kan dolaşımının artması ve kılcal damarlardaki tıkanıkların açılmasıyla bağırsaklar düzenli olarak çalışmaya başlar. Sonuç olarak makattaki damarların genişlemesi ve pıhtılaşmanın olması ile oluşan ağrılı hemoroid(basur) hastalığının ilerleyişinin durması için tıbbi hacamat alternatif ve güvenli bir yöntemdir.

Hemoroid İçin Sülük Yapılır mı?

Hacamat ve Sülük hemoroid problemini tamamen iyileştiriyor. Sünnet olan bu tedavi yöntemi bir çok insanı ilaçsız ameliyatsız sağlığına kavuşturuyor. Bir çok insanın zaman zaman yaşadığı hemoroid rahatsızlığı hacamat ve sülükle birinci seanstan sonra çok büyük oranda şifa bulmaktadır. Bu hastalığı ciddi anlamda tedavi etmektedir.  Hastalığın durumu ne olursa olsun sonuçlar her uygulamada olumlu olmuştur. Yıllardır uyguladığımız sonuçlar hep olumludur. Acısız ve ağrısı olmayan bir yöntemdir. Genelde üç seans uygulanmalıdır. Terapi süresi 30  dk.dır.

Hemoroid İçin Hacamat ve Sülük Nereye Yapılır?

Hemoroid (basur) için Hacamat ve Sülük tedavileri sonuç vermektedir. Hacamat uygulaması kuyruk sokumuna ve bel bölgesine yapılmalıdır. Sülük uygulamasında ise hemoroidin dışarıya çıkmış olan şişliğin üzerine ortalama iki adet küçük boy sülük uygulanır. Düzenli periyotlarla 3 ay ayda bir yaptırılmalı. Böylelikle bu tedaviler hemoroid (basur) için bir çözüm sunmaktadır.

Hemoroid Belirtileri

  • Bağırsak hareketleri sırasında veya sonrasında tuvalet kağıdında parlak kırmızı kan görülür. Kanama genellikle ağrısızdır.
  • Anal bölgenizde kaşıntı veya tahriş hissi oluşur.
  • Hemoroidler genellikle ağrısızdır. Ancak bazen dış hemoroidler dışkılama sırasında veya sonrasında ağrı, kaşıntı veya rahatsızlık hissi yaratır.
  • Anüs çevresinde şişlik
  • Anüsünüzün yakınında hassas veya ağrılı olabilen bir yumru
  • Prolapsus Hemoroid: İç hemoroidler, dışarı çıkar ve anal açıklıktan görülebilmektedir. Bu duruma prolapsus hemoroid denir.

Hemoroid Komplikasyonları

Tromboze Hemoroid: Dış hemoroidlerde kan pıhtıları oluşabilmektedir, bu duruma tromboze hemoroid denir. Şiddetli ağrı, şişlik ve iltihaplanmaya neden olur.
Kansızlık: Hemoroidlerden kaynaklı kanama, zamanla anemi (kansızlık) riskini artırmaktadır.
Anal Fissür: Hemoroidlerin neden olduğu sürekli zorlanma, anal çatlaklara (fissür) neden olur. Bu durum ağrılı olur.
Hemoroid İltihaplanması (Hemoroidit): Hemoroidlerin iltihaplanması, ağrılı şişliklere ve rahatsızlık hissine yol açar.
Strangüle Hemoroid: İç hemoroidler dışarı çıktığında, kan akışı kısılabileceği ve strangüle hemoroid oluşabileceği bir durum ortaya çıkabilmektedir. Bu durum acil tıbbi müdahale gerektirir.

Hamilelikte Hemoroid

Hamilelik sırasında hemoroid gelişme olasılığı yükselir. Hamilelikteki hormonal değişiklikler, artan rahim baskısı ve kabızlık gibi faktörler, anüs çevresindeki
damarlarda genişlemeye ve şişmeye neden olmaktadır. Hamile kadınların yaklaşık olarak üçte birinde görülmektedir.

Hemoroidi İyileştirmek veya Önlemek İçin Neler Yapılabilir?

  • Lifli gıdalar tüketmek dışkının yumuşak olmasına yardımcı olmakla birlikte kabızlığı önleyecektir.
  • Günlük yeterli miktarda su içmek, sindirimi kolaylaştırır. Sonuç olarak hemoroid oluşumunu engeller.
  • Düzenli egzersiz yapmak kan dolaşımını artıracaktır. Böylece hemoroid riskini azaltmış olacağız.
  • Tuvalet ihtiyacını hissettiğinizde hemen gitmek ve uzun süre tuvalette kalmamak önemlidir.
  • Tuvalet sonrası soğuk su kullanarak temizlik, anüs bölgesini rahatlatır.

Kaynakça;

Hemoroid Anatomisi, Fizyolojisi ve Patofizyolojisi – PubMed (nih.gov)

Tıbbi sülük tedavisi (hirudoterapi): kısa bir genel bakış – PubMed (nih.gov)


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

BLOG YAZILARI

Önerilen konular

popüler etiketler

Henüz burada görüntülenecek bir içerik yok.