3 Aşamalı Sterilizasyon Süreci
İşlemlerimiz üç aşamalı bir sterilizasyon sürecini içermektedir. İşlem öncesinde cilt temizliği, potansiyel enfeksiyon riskini minimize etmek için son derece kritiktir. Cilt temizliğini tamamladıktan sonra özel solüsyonlarla işleme başlıyoruz. İşlem başlangıcında danışanlarımızın hassasiyetini göz önünde bulundurarak,
gerektiğinde ciltlerini özel pomadlarla hazırlıyor ve hatta lokal anestezik kremlerle duyarsızlaştırıyoruz. Diğer aşamada, işlem sırasında kullanılan ekipmanların tamamen steril olduğundan emin oluyoruz. İşlem tümüyle sona erdiğinde, kontamine olmuş kanı
spanch yardımıyla vücuttan uzaklaştırdıktan sonra bir kez daha sterilizasyon uyguluyoruz. Son adımda, hızlı ve ağrısız bir iyileşme sağlamak için özel bir solüsyon kullanıyoruz. Solüsyon tamamen kuruduktan sonra, Redekain pomadı uyguluyoruz. Kremin emilmesi sırasında yara çevresinde olası mikropları engellemek amacıyla son bir povidon iyot pansumanı gerçekleştiriyoruz.
Steril Hacamat ve Sülük Uygulamalarında Hijyen ve Ekipman Kullanımı
Uygun steril şartlar ve tek kullanımlık steril malzemeler kullanılarak uygulanan hacamat ve sülük uygulamaları asepsi ve antisepsi kurallarına uyularak yapılması gerekir.
Şifa merkezinde kullanmış olduğumuz kupa ve ekipmanlar cihazlarda steril hale getiriliyor.
İşlemde jilet veya kalem yerine 11 numara steril bistüri ucu kullanıyoruz. (bistüri ucu işlemde organik dokuların zarar görmeden kesilmesine destek vermektedir. Bisturi uçları sayesinde istenilen işlem doğru, verimli ve de başarılı bir şekilde sonuçlanmaktadır.)
İşlem aşamalarında steril spanç (gazlı bez) kullanıyoruz. (ilgili yaranın temiz kalmasına ve korunmasına olanak verir. Genellikle steril olarak paketlenmiş ve kullanıma hazır halde bulunur)
Sterilizasyon ve Antisepsi: Sağlık Alanında Hayati Önem
Sterilizasyon çok önemli bir konudur. Cansız madde üzerinde bulunan mikroorganizmaların ve sporların öldürülmesine sterilizasyon diyoruz. Bunun sonucunda virüs, mantar ve sporsuz bakteriler gibi tüm mikroorganizmalar etkisiz hale getirilmektedir. Fiziksel veya kimyasal yollar ile yapılmaktadır.
Sağlık alanında sterilizasyon hayati önem taşımaktadır. Şifa merkezimizde kullanılan alet ve malzemelerin strelizasyon ve dezenfeksiyonu yapılmaktadır. Bu şekilde hastalık etkeni olan mikroorganizmaların geçişi önlenip, enfeksiyonun kontrolü sağlanır.
İşlem aşamaları kadar, uygulama sonu da çok önemlidir. Tedavi sonrası yara bakımı ve antisepsi kurallarına uyulmalıdır. Sterilizasyon sağlık alanları için büyük önem taşımaktadır.
Antisepsi canlı dokuların dezenfeksiyonudur. Dokuda bulunan patojen mikroorganizmaların kimyasal maddeler kullanılarak yok edilmesi için yapılan bir işlemdir. Antisepsi sırasında kullanılan maddelere antiseptik denir.
Alkoller ve iyodoforlar antiseptik olarak kullanılmaktadır.
Danışanlarımız Şifa Merkezi’ne geldiklerinde, ortam, ekipmanlar ve yapılacak terapinin her aşamasında, patojen ve non-patojen mikroorganizmaların kontaminasyonu önlenir ve sterilite korunarak devam ettirilir.
Bir yanıt yazın